Estem sense Junta Directiva a l'AVV de Mas Lluí

Fins al mes d'octubre, quan tindrà lloc l'Assemblea General Extraordinària, s'és a temps perquè veïns i socis prenguin la decisió de presentar candidatures per representar al barri i dirigir l'associació veïnal de Mas Lluí.
Mentrestant, ens hem constituït com a Gestora, per organitzar la festa del barri i rematar els temes pendents.
Atendrem les sol·licituds dels socis i veïns per correu electrònic avv.masllui@gmail.com

dissabte, 12 de gener del 2013

"El nostre principal objectiu ara és potenciar la vida associativa de Mas Lluí” José Luis Flames, president de l’Associació de Veïns de Mas Lluí, ens parla de la vida al barri


És una entitat veïnal jove però ja ha fet sentir fort la seva veu, especialment en l’oposició contra la modificació del PGM



etiqueta Mas Lluí



L’Associació de Veïns i Veïnes  de Mas Lluí compta amb poc més de dotze anys d’història,  però arran de la lluita contra la modificació del Pla General Metropolità que havia de permetre la requalificació de zones verdes i d’equipaments a Mas Lluí, ha fet molt soroll al poble i ha guanyat complicitats entre centenars de veïns i veïnes tant del barri, com de la resta de Sant Feliu. La crisi va aturar els plans urbanístics previstos per l’anterior equip de govern (PSC i CiU), i quan CiU i ICV-EUiA-iSF van pactar el nou govern van decidir encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), com a òrgan neutral, un estudi de la zona perquè tots dos partits tenien visions oposades.“En moments en què no hi ha conflictes que generen polèmica, la gent no es mobilitza tant”, explica l’actual president de l’entitat, José Luis Flames, alhora que es mostra optimista sobre el futur veredicte de la UPC.

“El nostre principal objectiu ara és potenciar la vida associativa del barri”, diu Flames. Des de l’entitat veuen el nou Centre Cívic de Mas Lluí com a una oportunitat per  remuntar l’activitat al barri, després d’una època en què l’associació ha estat més aviat aturada i que fins i tot s’ha plantejat unir-se a l’Associació de Veïns Roses de Castellbell. “Finalment a la darrera assemblea vam descartar aquesta unió perquè creiem que des d’una associació tan gran -a Roses Castellbell també s’hi unirà aviat Can Nadal- serà complicat defensar els interessos particulars de Mas Lluí”, explica Flames.  En canvi, des de l’associació comparteixen interessos i inquietuds amb l’Associació de Veïns de Mas Lluí de Sant Just. “Hem obert vies de col·laboració amb els veïns de Sant Just i esperem aviat poder oferir activitats obertes als veïns tant de Sant Feliu, com de Sant Just”. Algunes de les demandes actuals són que s’obri la sortida directe cap a Sant Just, ja que ara cal utilitzar General Manso o Comte Vilardaga, i una major oferta de parcs infantils. Mas Lluí és, de fet, el districte amb la mitjana d’edat més baixa de Sant Feliu. “És un barri amb molts infants i calen més espais d’oci i un millor manteniment dels parcs actuals”, diu Flames.

Pel que fa a la creació de la figura dels regidors de barri, des de Mas Lluí es valora positivament. “És molt positiu que l’Ajuntament t’escolti i alhora entenem que en aquests moments no es pugui fer tot el que els veïns demanen, però el fet que t’escoltin ja és important”. Tot i així Flames reconeix que a les trobades amb el regidor de barri s’hi acosta poca gent, “segurament perquè no s’ha fet prou difusió d’aquesta figura”.

En l’àmbit associatiu al barri caldria destacar també l’Associació de Comerç Mas Lluí amb qui l’entitat col·labora per  organitzar festes al barri. “Gràcies als comerciants vam organitzar el passat 29 de desembre una festa amb inflables i xocolatada. Estem molt contents amb l’assistència i la participació a la festa”.

Tot i que és una entitat veïnal amb una curta història, perquè forma part d’un barri molt nou, també lamenta la manca de participació dels més joves a dins de l’associació. “Ens agradaria que s’acostessin més joves a l’associació, encara que no vulguin formar part de la junta, que almenys s’acostin per dir-nos quines activitats volen que fem per al barri”,demana Flames. “Volem engegar una nova etapa de col·laboració amb les entitats i l’Ajuntament, i oferir activitats interessants, sobretot per als més petits”.

-Llegeix més entrevistes a les associacions de veïns

Paco Romero: "Des del moviment veïnal s'aconsegueixen moltes coses però no sabem vendre-les"