MAS LLUÍ SANT FELIU DE LLOBREGAT

MAS LLUÍ SANT FELIU DE LLOBREGAT

dilluns, 4 d’abril de 2016

ESPAI LÚDIC PER ALS JOVES I ARRANJAMENT DE LA NOVA ZONA DEL PARC


14 de març de 2016 - Visita al barri de Mas Lluí d'una delegació de l'equip de Govern de la Ciutat, encapçalada per la Tinent d'Alcalde Lídia Muñoz, responsable de l'Àrea d'Urbanisme.

La regidora d'urbanisme, acompanyada del regidor de barri Javier Molina i l'arquitecte municipal, junt amb els Membres de la Junta Directiva de l'AVV de Mas Lluí, van visitar a peu la zona adjacent al barri de Mas Lluí II de Sant Just, limitada pel col·legi Martí i Pol en el seu costat Est, edificis del Passeig Comte Vilardaga i Parc Iulia Quieta que correspon al barri de Mas Lluí Sant Just. Es va poder observar in situ l'estat d'abandó en què es troba el que l'Ajuntament va proposar com una pradera per al gaudiment de nens i famílies.

La zona del parc que correspon al barri de Mas Lluí de Sant Just es va inaugurar fa just un any. La Junta de Compensació es va comprometre a realitzar l’arranjament de la zona de Sant Feliu: no es van fer tots els treballs previstos, la climatologia no va acompanyar i en conseqüència tenim un espai inhòspit, sense acabar.

L’execució es farà a continuació de l’obra Espai Lúdic. Creiem que podrem gaudir de aquest espai millorat a la primavera de l’any que ve.

Ens van informar que es crearà la pradera: prèviament s’haurà de llaurar, eliminar les pedres i males herbes, aportar terra vegetal i fer la plantació de llavor. Es crearà una zona de pícnic, que podran aprofitar els nens per berenar quan surten del “cole”, així com també una “zona de salut” per fer exercici. Es plantaran més arbres i algun arbust autòcton. Està previst estudiar el rec, la il·luminació i donar una solució a l'estat, tan degradat, de l’antic Camí de la Salut.

Aquest espai, recuperat com zona verda, en el que estava prevista la construcció d’un bloc de quasi 100 habitatges, i pel que tant va lluitar el barri, per fi .... el podrem gaudir com el parc que ens corresponia d'aquí a un any. Tard, però haurem de tenir paciència fins que així sigui.

També es va comentar en la mateixa trobada la necessitat de donar una solució estètica ben aviat al voltant del llac situat al final del Parc d'Europa.

Després es va celebrar al Centre Cívic de Mas Lluí una reunió a la qual també van assistir veïns del barri i ens van informar sobre l'Espai Lúdic entre el passeig Comte de Vilardaga i el carrer de Roses.

Ens van confirmar el que ja ens havien comentat i que també es va exposar a la ciutadania, per alts representants de l’Ajuntament, al Centre Cívic el dia 12 de febrer.

En resum:
“El barri de Mas Lluí disposarà d'una nova zona lúdica dedicada a l'esport i al lleure que s'ha concebut per als joves. Es tracta d'un espai que l'Ajuntament preveu crear en el solar de 5.600 m2 que hi ha al costat de l'escola Miquel Martí i Pol, entre el passeig Comte de Vilardaga i el carrer de Roses.

Es preveu construir un circuit per a bicicletes i zones amb ponts i altres elements per fer salts i piruetes sobre rodes, així com un aparcament de bicis. La nova àrea tindrà també un espai per a la pràctica del parkour, disciplina que consisteix en desplaçar-se superant obstacles i servint-se únicament del propi cos. També inclourà diferents aparells de fusta per a l'exercici físic. La nova zona tindrà també delimitat un circuit de 400 metres per a córrer que estarà senyalitzat amb fites.

D'altra banda l'espai tindrà una zona d'accés gratuït a la xarxa Wi-Fi, s'instal·laran carregadors per als aparells de telefonia mòbil.

A la zona també s'hi plantaran arbres que es disposaran de tal manera que delimitin les zones destinades a l'esport de les concebudes com espais d'estada, i alhora minimitzin l’impacte a les comunitats de veïns. De moment només es retiraran les portes i romandrà obert sense limitació horària.”


Per part de l'AVV, cal afegir que el consistori anterior ens va dir que les obres s’executarien a l'any 2015 (també ho van exposar a la campanya electoral). A la entrada del nou consistori ens van informar que, en realitat, estaven previstes pel pressupost de 2017. Ens vàrem sentir enganyats i la protesta de l'AVV va ser contundent. Vàrem aconseguir que es passés al pressupost del 2016, el que vol dir que les obres s’iniciaran a la tardor. Esperem que sigui així.