Estem sense Junta Directiva a l'AVV de Mas Lluí

Fins al mes d'octubre, quan tindrà lloc l'Assemblea General Extraordinària, s'és a temps perquè veïns i socis prenguin la decisió de presentar candidatures per representar al barri i dirigir l'associació veïnal de Mas Lluí.
Mentrestant, ens hem constituït com a Gestora, per organitzar la festa del barri i rematar els temes pendents.
Atendrem les sol·licituds dels socis i veïns per correu electrònic avv.masllui@gmail.com

dissabte, 27 de febrer del 2010

La modificació del Pla General Metropolità s'aprova per un vot de diferència








El govern municipal va aprovar el dimarts 23 de febrer el projecte de modificació del Pla General Metropolità (PGM)

En el Ple Municipal es va aprovar la Modificació del PGM a nivell local, per onze vots favorables (PSC i CIU), vuit contraris (IC-V i ERC) i dues abstencions (PP). Els grups a l'oposició van qüestionar l'estret marge amb què es va aprovar un projecte que, segons Jordi San José "afecta sòl públic per beneficiar interessos privats (PAZ DORADO), i el sòl públic és de tota la ciutadania".

Ara el projecte de modificació està a l'espera de l'acceptació definitiva per part de la Generalitat de Catalunya. Segons IC-V i ERC faran tot el possible perquè aquest pla no tingui el recolzament del govern català.

Reivindicacions veïnals
Durant el Ple, han intervingut les diverses entitats veïnals contràries a aquesta modificació del PGM. La Coordinadora d'Oposició a la Modificació Puntual del PGM (COMP-PGM) ha remarcat la unilateralitat de la presa d'aquesta decisió per part de l'Ajuntament, sense l'existència d'una veritable participació ciutadana. S'ha reiterat l'afectació negativa que tindrà per al Parc de Collserola i, també, per al barri de Mas Lluí, on augmentarà el nombre d'habitatges i, per tant, de població, però no d'equipaments. Aquesta situació podria complicar la relació entre l'espai i els seus habitants, que estarien encara més mancats de serveis, tals com parcs i altres equipaments; fet que xoca amb la voluntat que ha manifestat el Regidor d'Urbanisme, Xavier Alegre, de "no convertir Sant Feliu en una ciutat dormitori".

Els grups i entitats que han intervingut han aportat raons fonamentades en aspectes legals, mediambientals i científics que s'han proveït sense el recolzament de l'Ajuntament, qui té realment les facilitats i els mitjans per comprovar la viabilitat i racionalitat dels projectes que els arriben.

L'associació Mas Lluí Sostenible, que va presentar unes al·legacions recolzades per més de mil persones, va demanar als membres de l'equip de govern, el seu vot al marge del partit, per tal que no s'aprovés el projecte i s'iniciés un procés reflexió amb la informació aportada per totes les parts. Aquesta entitat, després de la informació aportada en aquest Ple, va apostar per la necessitat d'una veritable participació ciutadana. Va proposar la convocatòria d'una consulta ciutadana sobre aquesta proposta de modificació del PGM després d'un període d'informació obert a tota la ciutadania.

Posicionaments dels partits
Després de les intervencions dels ciutadans, els representats polítics van manifestar les seves posicions. Quan a les votacions, no tots els grups de l'oposició van votar en contra de la proposta. El govern municipal, amb vot nominal, va acceptar la modificació del pla. Els grups de l'oposició, ERC i ICV-EUA,van manifestar el seu rebuig al projecte i van posar de manifest que continuaran intentant que la Generalitat no doni el vist i plau definitiu. ERC va basar el seu vot negatiu en què es posaven els interessos privats per sobre de la ciutadana. Segons el portaveu d'ERC, Carles Soriano: "ha existit una gran manca de transparència i no s'ha dut a terme un veritable procés de participació ciutadana". Soriano, va considerar que la Modificació del PGM suposa "un descens de la qualitat de vida per a Mas Lluí, més cotxes, més contaminació, una clara agressió a Collserola [...] i s'ha decidit tot amb moltes presses, amb molt poca sensibilitat social, ja que es tracta de terrenys públics".

El portaveu municipal d'Iniciativa per Catalunya, Jordi San José, va demanar al govern l'ajornament de la votació per tal que aquest tema pogués ser discutit en un consell assessor d'urbanisme, del qual van demanar la creació. A diferència del PP, IC-V va considerar que la coherència política era "rectificar i posar-se al costat dels veïns". Segons San José "ens vam equivocar al 2008 quan vam votar a favor de la modificació del PGM, perquè no hi havia consens" i "per coherència amb la ciutat, ens hi oposem rotundament [...] no es pot aprovar pel vot d'un regidor allò que va en contra de 1500 al·legacions de ciutadans de Sant Feliu".

El regidor d'urbanisme, en nom del govern municipal -PSC i CiU-, va defensar l'aprovació de la modificació per "motius d'interès general, que fan necessari un reajustament de les qualificacions urbanístiques" i va afirmar que "aquesta decisió no respon a interessos de ningú" i va recordar que "el Secretari General de Medi Ambient havia manifestat que, en el cas del vial, aquest era socialment i econòmica sostenible".

En darrer lloc, l'Alcalde, Juan Antonio Vázquez, va manifestar que entre l'Ajuntament i els grups contraris a la modificació del PGM les posicions són irreconciliables i que aquest projecte era essencial per la ciutat. Sota aquesta afirmació, l'equip de govern ha aprovat un pla essencial pel seu projecte de ciutat, un projecte que obvia 1.800 al·legacions, les propostes d'entitats i associacions de la ciutat i dels grups de l'oposició.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

una clara agressió a Collserola [...]
Eso no lo pongais vecinos de mas llui collserola se empezo a destruir cuando os comprasteis los pisos vosotros

Anònim ha dit...

La agresión a Collserola empezo cuando los propietarios de los terrenos los vendieron, pero yo no te vi reivindicando esos terrenos para Collserola, asi que por favor menos cinismo con el tema, que cansa leer todo el tiempo lo mismo, que pareces un miembro del gobierno municipal intentando convencer a los ciudadanos de que pierden las zonas de "parques y jardines" y equipamientos por culpa de los vecinos de Mas Llui.LUCHA POR LO QUE ES DEL PUEBLO Y PARA EL PUEBLO, Y PARA QUE NO AGREDAN MAS A COLLSEROLA, en lugar de justificar.