Estem sense Junta Directiva a l'AVV de Mas Lluí

Fins al mes d'octubre, quan tindrà lloc l'Assemblea General Extraordinària, s'és a temps perquè veïns i socis prenguin la decisió de presentar candidatures per representar al barri i dirigir l'associació veïnal de Mas Lluí.
Mentrestant, ens hem constituït com a Gestora, per organitzar la festa del barri i rematar els temes pendents.
Atendrem les sol·licituds dels socis i veïns per correu electrònic avv.masllui@gmail.com

dissabte, 8 de juny del 2019

PENSEM EN EL BARRI, PARTICIPEM!!! Assemblea General 12 de juny 19:30 h

En aquests moments hi ha temes preocupants al barri:
El primer: la falta d'implicació dels veïns en les necessitats del barri.


El dia 5 de juny va finalitzar el termini per presentar candidatures per a la renovació de l'actual junta i ens trobem que no hi ha cap grup de veïns interessat a tirar endavant l'associació, no s'ha presentat cap candidatura. Us hem demanat reforços i comunicat la impossibilitat de continuïtat de l'actual junta. No hem rebut cap oferiment ni comentari. No hi ha ningú interessat a tirar endavant i representar al barri?


Com última possibilitat tenim l'Assemblea General, convocada pel dia 12 de juny a les 19:30 h, que serà la que haurà de decidir el futur de l'associació veïnal, AVV de Mas Lluí. És per això que demanem la vostra assistència. Alguna solució hem de concretar entre tots.


En segon lloc hi ha al barri dos temes importants i la seva solució condicionarà el futur i la qualitat de vida dels que vivim a Mas Lluí:


1.- L'espai que anomenem "la pastilla".
És una superfície d'unes 4Haqualificada com equipaments esportius, i contemplada així en el Pla Estratègic de l'Esport. És un espai molt gran i una reserva per instal·lacions esportives per al barri i per a tota la ciutat.
Estem en un moment de reactivació de la construcció d'habitatge i es pot tenir, des dels pròxims governs, la temptació de requalificar aquesta zona.
El barri ha lluitat, i molt, per la defensa de les zones verdes i d'equipaments que, a l'any 2010, amb el Projecte de MPGM les volien convertir en blocs de habitatges.
No podem permetre que una situació així es torni a repetir.
Qui defensarà al barri?
S'hauran de crear col·lectius de forma espontània quan els fets ens arribin per sorpresa?
No hauríem d'apostar per la continuïtat de l'Associació de Veïns i una Junta Directiva que s'interessés per aquests temes i els defensés?


2.- Els temes de mobilitat sobrevinguts amb la construcció del barri de Mas Lluí de Sant Just.
És un barri pensat com una illa: els carrers interiors són de preferència per als vianants, no es pot aparcar, que estan envoltats per uns vials de circulació rodada. L'única sortida del barri, pel seu terme municipal, és el vial de dos carrils, que passa pel davant de la ITV a la riera, i que té una limitació de 20Km/h que és totalment deficitari per donar sortida a l'actual barri.
Estava prevista la construcció d'un pont des de la rotonda situada al final de General Manso i el Psg del Mas Lluí de Sant Just fins a Blasco de Garay (Frigicoll) per sobre de la riera.
Aquest pont no es va fer i ara, habitat solament un 20% del barri que serà d'uns 4.000 habitats, s'utilitzen el carrer General Manso, carrer Roses i el Passeig Comte de Vilardaga fins Clementina Arderiu.
Què passarà quan estigui totalment habitat?
No representa per als nostres carrers un més alt perill d'accidents i una pitjor qualitat de vida per contaminació acústica i ambiental?
Som un barri al qual no li preocupa la seguretat viària i la qualitat de vida?
No hauríem de demanar una altra sortida del barri de Sant Just pel seu terme municipal o la construcció del pont que no es va fer?


Són unes reflexions a fi que, entre tots, considerem la necessitat que es constitueixi un grup, que surti de l'Assemblea General, que lideri l'AVV pel temps que es determini.
Si no és així: 
Qui defensarà aquests temes? Qui serà el portaveu del barri?